Dækker forsikringen stenslag og forrudeskift?

Mange spørger; Dækker forsikringen stenslag og forrudeskift? Når man kører på de danske veje, er der altid en risiko for, at ens forrude kan blive beskadiget. Det mest almindelige er stenslag, og det kan ramme enhver. Heldigvis er der en måde at beskytte sig mod denne uforudsete udgift, hvis uheldet er ude – gennem bilforsikringen.

Forsikringsdækning mod stenslag og rudeskift

Dækningen kan variere afhængigt af forsikringsselskabet og den specifikke forsikringspakke, du har valgt. Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, om reparation af stenslag er inkluderet i din forsikring. Det kan også afhænge af, om du har tilkøbt udvidet glasskade. Her er nogle grundlæggende ting, som er værd at være opmærksom på:

  1. Fuld kaskoforsikring: Nogle forsikringsselskaber dækker stenslag, hvis du har en kaskoforsikring, mens andre kræver, at du tilkøber udvidet glasskadedækning for at være dækket. Rudeskift er normalt dækket af din kaskoforsikring, men beløbet kan være lavere end den faktiske omkostning, medmindre du har udvidet glasskadedækning.
  2. Selvrisiko: Selvom din forsikring dækker udskiftning af din rude, er der ofte en selvrisiko, du skal betale, før forsikringen dækker resten. Beløbet for selvrisikoen varierer afhængigt af din forsikringspolice, og det er vigtigt at kende dette beløb, når du overvejer reparation eller udskiftning af din forrude. I nogle tilfælde kan det være billigere at betale for reparationen selv uden at involvere forsikringen.
  3. Forsikringsbetingelser: Forsikringsselskaber kan have forskellige betingelser for at dække udskiftning af forruden eller reparation af stenslag. Nogle kan kræve, at skaden når en vis størrelse, før de dækker den, eller at du bruger et bestemt værksted til reparationen. Herning Bilglas samarbejder med alle forsikringsselskaber og laver alt papirarbejdet.

dækker forsikringen stenslag og forrudeskift

Sikkerhed på vejen

Når du oplever et stenslag på din forrude, er det vigtigt at handle hurtigt. Selvom skaden måske virker lille ved første øjekast, kan den hurtigt udvikle sig til en større revne, der kræver ny forrude.

Forruden er ikke kun en beskyttelse mod vind og vejr; den spiller også en afgørende rolle i bilens samlede struktur. En beskadiget forrude kan forringe sikkerheden for både føreren og passagererne. Derfor er det vigtigt at tage skader på ruden alvorligt og få dem repareret af følgende grunde:

  1. Sikkerhed: Det vigtigste er at opretholde sikkerheden. En beskadiget rude kan svække bilens struktur og i tilfælde af en kollision reducere rudens evne til at beskytte dig og dine passagerer. Derudover kan et stenslag forringe førerens synsfelt, hvilket øger risikoen for ulykker.
  2. Forebyggelse af yderligere skader: Et stenslag kan forværres over tid på grund af temperaturændringer og vejforhold. Hvis det ikke repareres, kan det udvikle sig til en større revne, der kræver ny forrude. Reparation af et stenslag er billigere end at skulle montere ny forrude.
  3. Miljømæssige hensyn: Ved at reparere et stenslag reduceres behovet for at producere og bortskaffe en ny rude, hvilket har en positiv indvirkning på miljøet.

Herning Bilglas hjælper dig hurtigt videre

Kontakt Herning Bilglas på tlf. 61 71 33 55 for at få mere information eller book og forespørg tid direkte hos os. Vi sørger for alt papirarbejdet i forbindelse med din forsikring.

Kontakt os

Ring på tlf. tlf. 61 71 33 55 eller book og forespørg tid her.

Indholdsfortegnelse

Værksted

Herning Bilglas
info@bilglasgruppen.dk

Sakskøbingvej 2
7400 Herning
Se rutevejledning i Google Maps

Åbningstider:
Mandag til Torsdag 7.30 – 16.00
Fredag 7.30 – 14.00

Skal jeg ringe til dig?
Vælg service*
Du kan også bestille tid eller få et tilbud
Husk vi samarbejder med alle forsikringsselskaber og du har altid frit værkstedsvalg!